Wat is vergaderen

Wat is vergaderen

Wat houdt vergaderen precies in?

Wat is vergaderen nou precies? Is het nou lang bij elkaar zitten en praten over onderwerpen? Of is het nou een discussie voeren en daarop meningen uiten? Wij gaan je vertellen wat het nou precies inhoudt en  wat voor vergaderingen er zijn.

Wat is het ?

De bedoeling van een vergadering is dat er meerdere mensen bijeenkomen, die samen afspreken en over algemene zaken praten, dit kan zo wel gaan over nieuwe regels afspreken of afspraken maken over bepaalde dingen of het nou wel of niet mag. Daarnaast kunnen ze ook over het gezamenlijke toekomst praten.

Een informatieve vergadering

Bij deze vergadering is het uitwisselen van informatie centraal en is van belang dat iedereen die in de vergadering zit, de informatie mee krijgt. Er is dan ook een ruimte om te presenteren en vragen aan elkaar te stellen tijdens de presentatie. Daarnaast zorgt de voorzitter ervoor dat het allemaal soepel loopt.

Een brainstorm vergadering

Tijdens een brainstorm vergadering wordt alles uit de kast gehaald, niet letterlijk. Maar iedereen verzint allemaal ideeën om tot oplossingen te komen voor een bepaalde probleem. De voorzitter zorgt dan dat iedereen zijn idee mag en kan delen.  De beslissingen worden nooit meteen gekozen, De voorzitter gaat dan kijken of het wel realistisch is om zo’n oplossing uit te voeren.